Mit olvasok?

Hétköznapok a gondok, gondolatok és a boldogság háromszögében. Egy sokáig rejtőzködő, de most önmagát felismerő meleg srác érzései és gondolatai, végre őszintén a világról, önismeretről, a hétköznapokról és a melegségről. Utazás egy más világba, amit nem lehet megnevezni. Röviden és tömören: egy meleg fiú blogja.

Biztos vagy benne?

A blog, sok minden más mellett, nyíltan foglalkozik a szexualitással is.
Az ilyen jellegű bejegyzések olvasása 18 éven felülieknek ajánlott!

Újra olvasok

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Újra keresek

18+ (5) advent (1) aggodalom (1) ágy (1) aids (2) ajánlás (2) ajánló (1) álom (1) asszociáció (2) barátság (10) belváros (3) beszéd (1) beteg (3) BKK (1) BKV (1) blog (10) budapest (1) Budapest (7) búék (1) cél (1) célok (1) coming out (8) család (3) csend (1) csók (1) Dandár (1) egészség (4) egyetem (11) élet (8) elfogadás (1) elkőteleződés (4) élmény (10) elmúlás (1) előbújás (5) előítélet (2) ember (1) emberek (5) emlék (1) emlékek (5) én (10) eredmények (1) erőszak (1) érték (6) érzelmek (2) érzések (11) este (2) évforduló (1) Fabien (4) feladat (2) felhívás (1) film (1) fiú (4) fiúk (2) fiúk a klubból (1) fürdő (5) futár (1) gondolatok (23) gyász (3) hangulat (1) haza (2) házasság (1) hétköznap (14) hétvége (1) hideg (1) hír (3) hogyan tovább (1) homoszexualitás (6) húsvét (1) idézet (1) írás (2) iskola (11) játék (1) jövő (5) kaland (1) kamasz (1) karácsony (2) karkötő (1) kávézó (1) kérdés (9) kihívás (1) kikapcsolódás (2) Király (1) kirekesztés (1) kívánság (2) kommunikáció (1) könyv (1) környezetvédelem (4) környzet (4) közlekedés (1) kritika (1) krónika (1) kultúra (1) lány (1) magnum (1) márai (5) meghívás (2) megismerés (10) megszokás (1) megújulás (8) meleg (33) móka és kacagás (3) most (6) múlt (1) nehézség (4) nemzet (1) népzene (1) nyár (5) nyaralás (1) nyugalom (1) ő (1) oktatás (1) önismeret (15) önkifejezés (13) ősz (1) ötórai tea (1) otthon (2) párkapcsolat (12) pihenés (3) politika (1) pozitív (2) pride (3) probléma (3) qaf (1) relax (5) Rudas (1) rutin (2) séta (1) sorozat (1) srác (1) story (1) strand (1) szabadidő (5) szabadság (5) szauna (1) szavak (2) Széchenyi (1) szépség (1) szerelem (11) szeretet (4) szex (10) szexualitás (2) szilveszter (1) szimbólum (1) szórakozóhely (1) szünet (1) szüzesség (1) tabu (4) tanács (2) tánc (1) tanítás (2) tanulás (5) társaság (2) tavasz (4) tél (1) telefon (1) terv (4) tolerancia (1) történet (7) Trianon (1) újév (1) ünnep (8) út (1) vágy (11) várakozás (1) vége (1) vélemény (11) vendégség (1) vers (5) világnap (2) vita (1) vívódás (1) víz (1) zene (12)

Kukacok ellen

Creative Commons Licenc

Ez itt egy szám

Mosolyogj! :)

PS6832.jpg

Négy olyan fogalom, amely között csak látszólagos kapcsolatokat lehet első pillantásra felfedezni. Egészen pontosan csak az önzés lóg ki a sorból. A következőkben arra vállalkozom, hogy ezeket keretbe foglalva megpróbáljak választ találni arra, mi nehezítheti a homoszexualitás elfogadását. Mert bizony akadhatnak olyan helyzetek, amikor szükség lehet ezekre az ismeretekre, például amikor igyekszünk bölcs és előrelátó döntést hozni előbújás tekintetében. Bár határozott véleményem, hogy őszinte és nyílt kártyákkal lehet előre felé haladni, a kártyák terítésének módja és időpontja és ezzel taktikázni még nem minősül csalásnak, hazugságnak. De a fenti fogalmak valahogy mégis, egyfajta hamiskártyázásra kényszeríthetnek.

Hogyan és milyen út vezet tehát az elfogadáshoz? - tehetjük fel a kérdést. Biztos recept nincs. Különösen, hogy a melegség hírének és tényének megértése és elfogadása több tényezőtől is függ. A fogadó fél véleményét is több dolog alakíthatja. A közhiedelem, az előítéletek és legkevésbé a személyes tapasztalatok. Ebben látom a problémát. A folyamat öngerjesztő, hiszen ha nincsen megértő környezet, kevesebb előbújásra van lehetőség, ha kevesebb az előbújás, alig van lehetőség személyes tapasztalásra, ezért ez az ördögi kör kemény dió lesz addig, amíg nem sikerül kitörni ebből. Az ilyen szélsőséges és nagyon kategorikus kijelentések, mint pl.: "a melegek nem képesek tartós kapcsolatra" egy-egy eset felnagyításával és tipizálásval alakul ki. Olyan ez, mint amikor végetlenül pesszimista hangulatunkban olyan mondat hogy el a szánkat, hogy "nekem semmi sem sikerül". Ez nyilvánvalóan hamis állítás. A semmi végtelen, mondhatni felfoghatatlan. De bizony a siker, akár csak a sikertelenség is, könnyen észrevehető, ha nyitottak vagyunk rá. Vagy szemléletváltással is elérhető. Például sikerült kifejeznem egy gondolatomat arról, hogy "semmi sem sikerülhet". Ez máris úgy tűnik, mint ami sikeres. Mert előfordulhat, hogy a sikert természetes együtthatóként kezeljük és a sikertelenség kap nagyobb figyelmet. Ez teljesen megfeleltethető szerintem a meleg kapcsolatoknak is. A jól működő kapcsolatokra alig figyelünk fel. Ilyen téren szerintem hamarost változni fognak a dolgok, mert egyre ritkább, hogy akár a heterók esetében is jól működő, életen át tartó kapcsolatok alakuljanak ki. Összességében a sikeres kapcsolatok értékelése után talán megváltozik a homo-kapcsolatok értékelése is.

Amíg viszont a többség hozzáállása hasonló, megnehezíti az egyén dolgát. Itt kerül a képbe az önzés. Ha a fogadó fél, aki igyekszik megküzdeni ezzel a kezdetben nehezen megérthető infóval, ugyan olyan bélyeggel ellátott kívülálló lesz, mint a melegek. Ezért lehet az önzés is az elfogadás tényezője.

Valójában nem értem ezt a hozzáállást, hiszen sokféleképpen megoldható. Persze ez kompromisszumkötéssel jár. A megoldás pedig akár költözéssel. Mérlegelni kell, hogy saját magunk árnyékán túl tudunk-e lépni önmagunkon. Est difficillimum sē ipsum vincere.

A bennem felmerülő kérdéseket, azt, ami foglalkoztat, ami szerintem másokat foglalkoztat igyekszem itt a blogban megírni. Az elmúlt napokban, hetekben, talán hónapokban viszont igen sok minden történt velem. Ezért kezdtem el leírni a gondolataimat, tapasztaltaimat, a képzeletemet egy "könyvbe". Szeretném ezt az egészet emberközelivé tenni. Szeretnék erről egy olyan írást papírra vetni, ami betekintést ad a melegek életébe és valóban hiteles lehet. Bálint munkacímen kezdtem el ezt a munkát. Talán sosem készül el, talán hamarosan.

Címkék: könyv történet tolerancia szerelem barátság meleg gondolatok kérdés párkapcsolat önismeret fiú önkifejezés coming out nehézség előbújás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egymelegsrac.blog.hu/api/trackback/id/tr505247419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása