Mit olvasok?

Hétköznapok a gondok, gondolatok és a boldogság háromszögében. Egy sokáig rejtőzködő, de most önmagát felismerő meleg srác érzései és gondolatai, végre őszintén a világról, önismeretről, a hétköznapokról és a melegségről. Utazás egy más világba, amit nem lehet megnevezni. Röviden és tömören: egy meleg fiú blogja.

Biztos vagy benne?

A blog, sok minden más mellett, nyíltan foglalkozik a szexualitással is.
Az ilyen jellegű bejegyzések olvasása 18 éven felülieknek ajánlott!

Újra olvasok

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Újra keresek

18+ (5) advent (1) aggodalom (1) ágy (1) aids (2) ajánlás (2) ajánló (1) álom (1) asszociáció (2) barátság (10) belváros (3) beszéd (1) beteg (3) BKK (1) BKV (1) blog (10) Budapest (7) budapest (1) búék (1) cél (1) célok (1) coming out (8) család (3) csend (1) csók (1) Dandár (1) egészség (4) egyetem (11) élet (8) elfogadás (1) elkőteleződés (4) élmény (10) elmúlás (1) előbújás (5) előítélet (2) ember (1) emberek (5) emlék (1) emlékek (5) én (10) eredmények (1) erőszak (1) érték (6) érzelmek (2) érzések (11) este (2) évforduló (1) Fabien (4) feladat (2) felhívás (1) film (1) fiú (4) fiúk (2) fiúk a klubból (1) fürdő (5) futár (1) gondolatok (23) gyász (3) hangulat (1) haza (2) házasság (1) hétköznap (14) hétvége (1) hideg (1) hír (3) hogyan tovább (1) homoszexualitás (6) húsvét (1) idézet (1) írás (2) iskola (11) játék (1) jövő (5) kaland (1) kamasz (1) karácsony (2) karkötő (1) kávézó (1) kérdés (9) kihívás (1) kikapcsolódás (2) Király (1) kirekesztés (1) kívánság (2) kommunikáció (1) könyv (1) környezetvédelem (4) környzet (4) közlekedés (1) kritika (1) krónika (1) kultúra (1) lány (1) magnum (1) márai (5) meghívás (2) megismerés (10) megszokás (1) megújulás (8) meleg (33) móka és kacagás (3) most (6) múlt (1) nehézség (4) nemzet (1) népzene (1) nyár (5) nyaralás (1) nyugalom (1) ő (1) oktatás (1) önismeret (15) önkifejezés (13) ősz (1) ötórai tea (1) otthon (2) párkapcsolat (12) pihenés (3) politika (1) pozitív (2) pride (3) probléma (3) qaf (1) relax (5) Rudas (1) rutin (2) séta (1) sorozat (1) srác (1) story (1) strand (1) szabadidő (5) szabadság (5) szauna (1) szavak (2) Széchenyi (1) szépség (1) szerelem (11) szeretet (4) szex (10) szexualitás (2) szilveszter (1) szimbólum (1) szórakozóhely (1) szünet (1) szüzesség (1) tabu (4) tanács (2) tánc (1) tanítás (2) tanulás (5) társaság (2) tavasz (4) tél (1) telefon (1) terv (4) tolerancia (1) történet (7) Trianon (1) újév (1) ünnep (8) út (1) vágy (11) várakozás (1) vége (1) vélemény (11) vendégség (1) vers (5) világnap (2) vita (1) vívódás (1) víz (1) zene (12)

Kukacok ellen

Creative Commons Licenc

Ez itt egy szám

Mosolyogj! :)

PS6832.jpg

Körülbelül egy éve, az első egyetemi félévem után Fabien barátom és én úgy döntöttünk, hogy végigjárjuk Budapest gyógyfürdőit. Nos, egy éve a Rudasban jártunk, majd a Király és a Széchenyi fürdők következtek sorra. Most Fabiennel és párjával a ferencvárosi Dandár fürdőben jártunk. Így újabb gyógyfürdőt pipálhattunk ki a főváros fürdőtérképéről.

A Dandár fürdő az egyik, ha nem a legkisebb fürdő Budapesten. A hideg télies időben jó választásnak tűnt a Dandár, mert a bejárati ajtót átlépve nem kellett kidugnunk az orrunkat a szabadba. Bár ez nem sokáig lesz így, de erről majd később.

A fürdő épülete kívülről inkább régiesnek, mint modernnek mondható, a dísztégla és a főváros címerével díszített homlokzat aranyos, nem túl hivalkodó külsőt kölcsönöz az épületnek. Belépést a nehéz szélfogó függöny bonyolította, de bejutva már sínen voltunk. Az ártáblákat böngészve sajnos el kell mondani, hogy a fürdő arculata némi kívánni valót hagy maga után. Különböző betűtípussal, különböző méretben nyomtatott ragaszokkal van teli a pénztár feletti ablak és falrész. Egy kedves hölgy, mint utóbb kiderült egyenesen a fürdővezető lépett oda mellénk és segített kiigazodni. Miután mindent elrendeztünk a pénztárnál, az öltözők felé vettük az irányt. Mint a többi budapesti fürdőben, itt is a proxy órával használható beléptetőkapu és szekrénysor fogadott bennünket. Persze csak miután felmásztunk egy emeletet. Ez az elrendezés nem csak a Dandárra, a Rudasra és a Királyra is jellemző volt. Az öltözők az emeleten vannak, a fürdő pedig a földszinten, de azt hiszem csak a Dandárban annyira "pofátlanok" hogy az előcsarnoktól mindössze egy nyitott lengőajtó választja el a fürdőteret. Ezt csak akkor vettük észre, miután már átöltözve lementünk a medencékhez. Ennek praktikus okai vannak: a mozgáskorlátozottak számára így könnyebb megközelíteni a vizet, egy másik szempont, hogy a földszinti folyosón különböző kezelőszobákat alakítottak ki. Ezt nehéz lenne megközelíteni, mert a beléptetőkapun csak a proxy óra leadásával tudunk kijönni. No, tehát ez egy bocsánatos bűn.

A három különböző hőfokú medence (20, 35, 38), a zuhanyzók, a szauna és egy kis pihenőtér alkotja ezt a helyet, gyakorlatilag ebből áll a fürdő. Itt is különböző nyelvű és különböző korokból származó táblák tájékoztatják a vendégeket. Kedvencem az a tiltó tábla volt, ahol egy fényképező mellett, egy ősrégi kamera látható. Némi fantázia kellett, hogy abba kamerát lássak. Sajnos ilyen tekintetben nem kifogástalan a fürdő, de az összhatást csak alig rombolja ez az apróság. Bár a táblák nem mutattak egységet, az apró vörös mozaikcsempéből készült burkolat nagyon hangulatos, teljesen egyben van. És ami ennél is fontosabb, egységes. Talán a látogatók értik a kamerás ábrát is, az átlag életkor 50+ volt, fiatalokat alig láttam, pedig a belépő igen kedvezményes, de még diákkedvezményt is igénybe lehet venni, ha az ember tanul még. Ez nem mondható el a Széchenyi fürdőről például. A társadalmi életet élők egyszer zavarták meg a jól megérdemelt pihenésünket, aktuálpolitikai "kötelezés" ment a medencében. Kezdetben elég vicces volt civakodó öregembereket "orbánozni" és "gyurcsányozni", de a hangzavar miatt már kellemetlen volt. Végül lerendezték a dolgot, okos engedett, szamár szenvedett. Egy másik zavaró tényező a vízsugár volt. Ha alá álltak, valahogy mindig minket fröcsköltek össze vele.

Mivel nem tartozik a frekventáltabb fürdők közé, így nyomokban még a régmúlt szocialista időket idézi a hangulat. Jó hír viszont, hogy felújítások kezdődtek! A nyílászárókat már kicserélték, sőt, a fürdővezető hölgy a távozásunkkor elmondta, őszre készülhetnek el a vendégcsalogató fejlesztések. Két külső medencével bővítik a Dandárt, az egyik gyógyvizes, a másik pedig egy élményelemekkel felszerelt medence lesz. Ezzel ötre emelkedik majd a medencék száma, ám a tervek szerint ez nem jár majd árnövekedéssel. Plusz szolgáltatásként elérhető lesz majd egy szaunavilág is. Ha mindez megvalósul és elkészül, a Dandár az egyik legjobb hely lehet majd a városban. Kíváncsian várom!

Összességében egy teljesen korrekt és nagyon is élvezhető fürdő a Dandár. Elsősorban azoknak érdemes felkeresni, akik pihenni, gyógyulni szeretnének, de a felújítás után akár már egy egész napot is el lehet majd itt tölteni. Viszonylag jól megközelíthető helyen, a 2-es, 24-es villamos Haller utcánál fekvő megállójához közel esik. Nagy extrákkal (még) nem bír, de éppen ezért relatíve olcsón igénybe lehet venni a fürdő szolgáltatásait. Az eddigiek alapján felfér a dobogóra, klassz hely! :-)

Címkék: pihenés kikapcsolódás fürdő Dandár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egymelegsrac.blog.hu/api/trackback/id/tr765794316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása