Mit olvasok?

Hétköznapok a gondok, gondolatok és a boldogság háromszögében. Egy sokáig rejtőzködő, de most önmagát felismerő meleg srác érzései és gondolatai, végre őszintén a világról, önismeretről, a hétköznapokról és a melegségről. Utazás egy más világba, amit nem lehet megnevezni. Röviden és tömören: egy meleg fiú blogja.

Biztos vagy benne?

A blog, sok minden más mellett, nyíltan foglalkozik a szexualitással is.
Az ilyen jellegű bejegyzések olvasása 18 éven felülieknek ajánlott!

Újra olvasok

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Újra keresek

18+ (5) advent (1) aggodalom (1) ágy (1) aids (2) ajánlás (2) ajánló (1) álom (1) asszociáció (2) barátság (10) belváros (3) beszéd (1) beteg (3) BKK (1) BKV (1) blog (10) Budapest (7) budapest (1) búék (1) cél (1) célok (1) coming out (8) család (3) csend (1) csók (1) Dandár (1) egészség (4) egyetem (11) élet (8) elfogadás (1) elkőteleződés (4) élmény (10) elmúlás (1) előbújás (5) előítélet (2) ember (1) emberek (5) emlék (1) emlékek (5) én (10) eredmények (1) erőszak (1) érték (6) érzelmek (2) érzések (11) este (2) évforduló (1) Fabien (4) feladat (2) felhívás (1) film (1) fiú (4) fiúk (2) fiúk a klubból (1) fürdő (5) futár (1) gondolatok (23) gyász (3) hangulat (1) haza (2) házasság (1) hétköznap (14) hétvége (1) hideg (1) hír (3) hogyan tovább (1) homoszexualitás (6) húsvét (1) idézet (1) írás (2) iskola (11) játék (1) jövő (5) kaland (1) kamasz (1) karácsony (2) karkötő (1) kávézó (1) kérdés (9) kihívás (1) kikapcsolódás (2) Király (1) kirekesztés (1) kívánság (2) kommunikáció (1) könyv (1) környezetvédelem (4) környzet (4) közlekedés (1) kritika (1) krónika (1) kultúra (1) lány (1) magnum (1) márai (5) meghívás (2) megismerés (10) megszokás (1) megújulás (8) meleg (33) móka és kacagás (3) most (6) múlt (1) nehézség (4) nemzet (1) népzene (1) nyár (5) nyaralás (1) nyugalom (1) ő (1) oktatás (1) önismeret (15) önkifejezés (13) ősz (1) ötórai tea (1) otthon (2) párkapcsolat (12) pihenés (3) politika (1) pozitív (2) pride (3) probléma (3) qaf (1) relax (5) Rudas (1) rutin (2) séta (1) sorozat (1) srác (1) story (1) strand (1) szabadidő (5) szabadság (5) szauna (1) szavak (2) Széchenyi (1) szépség (1) szerelem (11) szeretet (4) szex (10) szexualitás (2) szilveszter (1) szimbólum (1) szórakozóhely (1) szünet (1) szüzesség (1) tabu (4) tanács (2) tánc (1) tanítás (2) tanulás (5) társaság (2) tavasz (4) tél (1) telefon (1) terv (4) tolerancia (1) történet (7) Trianon (1) újév (1) ünnep (8) út (1) vágy (11) várakozás (1) vége (1) vélemény (11) vendégség (1) vers (5) világnap (2) vita (1) vívódás (1) víz (1) zene (12)

Kukacok ellen

Creative Commons Licenc

Ez itt egy szám

Mosolyogj! :)

PS6832.jpg

Nem csak a metrón (egy szót se szólj, metró és kész! :P) hangzik el a Hősök tere után. Fabien barátommal közös fővárosi fürdőtúránk következő állomásaként is az egyik leghíresebb fürdőt választottuk, a Széchenyit.

Múlt asárnap látogattuk meg, hogy a hetet kipihenve, feltöltődve kezdhessük. Jelentem, talán mindkettőnk nevében mondhatom, ezt abszolváltuk is. A rövid élménybeszámolóinkkal is kedvet szeretnék csinálni másoknak, de mindenekelőtt néhány mondatban arról is, mi fán terem a Széchenyi fürdő.

A jól ismert épület történetéről, a fürdő alakulásáról részletes ismertetőt találhattok a honlapon, nem kopi-pésztelem ide. Cserébe adok egy linket. Lehet, hogy a főváros közelsége miatt, de sosem kapcsoltam össze Budapestet a fürdőkkel. Hiba volt. A Széchenyi is remek hely a lazításra. Rengeteg, labirintusszerűen elhelyezett medencéi és hatalmas terei közt sok ember elfér. Ez volt az első fürdő, ahol nem próbáltunk ki minden medencét, nem csak azok hőfoka, hanem nagy száma miatt sem. A 15 db beltéri medence közül a hideg vizes merülőmedencék és foglalkoztató medencék kivételével szinte mindet végigjártuk. 34-38 fokig változó hőmérsékletű gyógyvízzel telt medencékről beszélünk. Ennél melegebbel nem találkoztunk. Összevetésül a Rudasban 42 fokos volt a legmelegebb. A múlt heti esős, borongós időben jól jött volna a forró víz.

A belső terek szépek, a központi helyen fekvő medenceteret nemrégiben újíthatták fel, nagyon egyben van még. Bár nem olyan hangulatos, mint a török kort idéző Rudas vagy Király, de igényes és karbantartott az épület maga.

Kipróbáltuk a kinti medencéket és az alagsori szaunát is. Itt sajnos több negatívumot kell megemlítenem. Ugyanis az esőben, szélben, fagyban a kinti medencék mellett nincs lehetőség a fürdőlepedőt olyan helyre akasztani, ahonnan szárazon akaszthatjuk le fürdőzés után. Amíg mi ázunk a medencében, addig ázik a törölköző odakint. Pórul is jártunk estefelé, amikor vizes lepedővel voltunk kénytelenek törölközni, mert az elázott. Ha a fedett fogas nagy elvárás, megelégednék a fedetlennel is. Ezzel sem találkoztunk, sokan a fák körüli díszkerítést használták fogasként. A kinti rész két szélső medencéje közül az egyik gyógyvizes, a másik pedig élményelemekkel (pezsgőlapok, színes fények, örvénymedence) van ellátva. Este elég hangulatos a színes világítás.
Az alagsori szauna kintről közelíthető meg. Bár az épületben több szauna is van, azok kisebbek és rendre foglaltak is. Ez a nagy az "ipari" szauna viszont nem az igazi. Sokan vannak bent és a bejáratnál lengőajtók vannak, így elég sok hő vész el, amikor valaki be- vagy kilép a szaunából. Hosszasan elégedetlenkedtünk, amiért semmiféle szaunakultúra nem honosodott meg nálunk. Inkább kulturálatlanságnak nevezhetnénk, amit ilyenkor tapasztalhatunk.

Ami pedig a felhozatalt illeti, itt is vegyes a korcsoportok és a nemek szerinti elosztás. Ami engem váratlanul ért, nem számítottam rá, hogy elég sok fiatal fürdőzött itt. Korábban csak a "nyugger" jelzős szerkezetet hallottam a Széchenyiről. Több városi legenda és nem legenda él arról, hogy melyik egységet választják leginkább a melegek. Én magam a Lukácsról hallottam, mások a Királyt és a Rudast emlegetik, megint mások pedig éppen a Széchényit. Nem akarok illúziókat táplálni, eddigi tapasztalatom alapján ezek a városi legendák és nem legendák mára nem annyira valósak., mint mondjuk amennyire valós volt néhány éve a Király esetében. Itt is találkoztunk melegekkel, cuki fiúkkal, tippelgettünk is, de összességében hiba volna ezeket a híreszteléseket tovább terjeszteni, nincsen valós alapjuk.

Ami pedig ami fürdőkultúránkat és/vagy kulturálatlanságunkat illeti, az alkalom kiváló arra, hogy picit beszélgessünk. Könnyen megérthetjük, mit szerettek az ókori rómaiak vagy a törökök a fürdőkben. Társasági hely, társasági esemény. Rengeteg dologra jutott idő a fürdőzés közben. Világmegváltó terveim azt hiszem nem születtek, inkább Fabien szavaira és a saját magamra figyeltem. Jól esett a terefere. A búcsúzás előtt pedig egy ajándékkal lepett meg Fabien barátom. De erről egy külön bejegyzésben fogok mesélni...

Végül összegzem a fentieket. A városligeti fürdő elég jó hely, remek választás volt vasárnap délutánra. Rendezett és igényes terek, rengeteg medence és ezzel rengeteg választási lehetőséget adott épületen belül is, kívül is. Minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző kikapcsolódási formát, amit az eddigi fürdőkről nem mondhattunk el. Néhány igazán praktikus, de bosszantó dolog azonban kis odafigyeléssel megoldható lenne. Ahogyan eddig is csak folyóírással, nem előre meghatározott és következetes szempontok alapján értékeltem, most sem pontozok. Ha  mégis kellene, akkor a megszerezhető öt csillagból négyet ítélnék oda. Személyes, nem objektív értékelésem alapján nem hozta a maximumot, de a négy csillagot sem érné el a jóindulatom nélkül. Ez megvan, összességében pedig semmi komolyabb kifogásom nincs. A négy csillag tehát járna. Ha pontoznék... :D :D

Címkék: vélemény hétvége barátság pihenés kikapcsolódás fürdő társaság Széchenyi Fabien

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egymelegsrac.blog.hu/api/trackback/id/tr475622840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

santiago79 · http://santiagonyomaban.blogspot.hu/ 2013.11.11. 10:16:06

Régen sokat jártam a Széchényiben. Jó rég voltam. Ezzel most újra kedvet csináltál, hogy idén újra ellátogassak!

Santiago(ex-Sefi) :)

zold.fulu 2013.11.11. 19:46:26

@santiago79: Helyes, helyes! Örülök, ha ennek nyomán kedved támadt nosztalgiázni. Ebben a cudar időben jól is esik az ilyesmi feltöltődés. :-)

defalla 2013.11.14. 22:05:16

Ajajj... a múlt évezredben jártam ott utoljára, már 30 évnél is több ideje :/
'78 - '81-ig, akkor viszont minden második szerdán. Aztán megépült az uszoda, így okafogyottá vált a kijárás. Sok élményem nem maradt (akkor nyiladoztam :P), de az épületet a mai napig megcsodálom :)

Péter Rayszky 2014.10.17. 13:16:40

A FÜRDŐ VALÓBAN ELÉG JÓ ,DE BIZTOS NEM VETTED ÉSZRE,HOGY SZINTE MINDEN ROSSZ A SZEKRÉNYEK FELE HASZNÁLHATATLAN A ZUHANYZOK FELE ROSSZ CSAK OTT TAKARÍTANAK AHOL LÁTSZIK EZÉRT KOSZ VAN HA NETÁN VALAMIT KARBANTARTANAK AZ SZINTE RÖHEJ,HOGY A KARBANTARTOK , DOLGOZNAK ÉS EZT A KÜLFÖLDIEK IS LÁTJÁK.LEGUTOBB EGY PÁR ZUHANY FELÚJÍTÁSA HÓNAPOKAT VETT IGÉNYBE MOST A KINTI MEDENCÉK KARBANTARTÁSA IS HETEKET VETT IGÉNYBE NÉHA EGY EGY EMBER EGY-KÉT CSEMPÉT KICSERÉLT TISZTA VICC VOLT AZ EGÉSZ. MINDEZ TÖBB EZER FORINTOS BELÉPÖÉRT.

zold.fulu 2014.10.30. 10:23:51

@Péter Rayszky:
Kritikus, ugyanakkor meglehetősen pozitív gondolkodású vagyok. Látogatásomkor a leírtakat tapasztaltam.

Szeretném jelezni, hogy figyelj a caps lock használatára, csupa nagybetűkkel írni illetlenség.
süti beállítások módosítása