Mit olvasok?

Hétköznapok a gondok, gondolatok és a boldogság háromszögében. Egy sokáig rejtőzködő, de most önmagát felismerő meleg srác érzései és gondolatai, végre őszintén a világról, önismeretről, a hétköznapokról és a melegségről. Utazás egy más világba, amit nem lehet megnevezni. Röviden és tömören: egy meleg fiú blogja.

Biztos vagy benne?

A blog, sok minden más mellett, nyíltan foglalkozik a szexualitással is.
Az ilyen jellegű bejegyzések olvasása 18 éven felülieknek ajánlott!

Újra olvasok

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Újra keresek

18+ (5) advent (1) aggodalom (1) ágy (1) aids (2) ajánlás (2) ajánló (1) álom (1) asszociáció (2) barátság (10) belváros (3) beszéd (1) beteg (3) BKK (1) BKV (1) blog (10) budapest (1) Budapest (7) búék (1) cél (1) célok (1) coming out (8) család (3) csend (1) csók (1) Dandár (1) egészség (4) egyetem (11) élet (8) elfogadás (1) elkőteleződés (4) élmény (10) elmúlás (1) előbújás (5) előítélet (2) ember (1) emberek (5) emlék (1) emlékek (5) én (10) eredmények (1) erőszak (1) érték (6) érzelmek (2) érzések (11) este (2) évforduló (1) Fabien (4) feladat (2) felhívás (1) film (1) fiú (4) fiúk (2) fiúk a klubból (1) fürdő (5) futár (1) gondolatok (23) gyász (3) hangulat (1) haza (2) házasság (1) hétköznap (14) hétvége (1) hideg (1) hír (3) hogyan tovább (1) homoszexualitás (6) húsvét (1) idézet (1) írás (2) iskola (11) játék (1) jövő (5) kaland (1) kamasz (1) karácsony (2) karkötő (1) kávézó (1) kérdés (9) kihívás (1) kikapcsolódás (2) Király (1) kirekesztés (1) kívánság (2) kommunikáció (1) könyv (1) környezetvédelem (4) környzet (4) közlekedés (1) kritika (1) krónika (1) kultúra (1) lány (1) magnum (1) márai (5) meghívás (2) megismerés (10) megszokás (1) megújulás (8) meleg (33) móka és kacagás (3) most (6) múlt (1) nehézség (4) nemzet (1) népzene (1) nyár (5) nyaralás (1) nyugalom (1) ő (1) oktatás (1) önismeret (15) önkifejezés (13) ősz (1) ötórai tea (1) otthon (2) párkapcsolat (12) pihenés (3) politika (1) pozitív (2) pride (3) probléma (3) qaf (1) relax (5) Rudas (1) rutin (2) séta (1) sorozat (1) srác (1) story (1) strand (1) szabadidő (5) szabadság (5) szauna (1) szavak (2) Széchenyi (1) szépség (1) szerelem (11) szeretet (4) szex (10) szexualitás (2) szilveszter (1) szimbólum (1) szórakozóhely (1) szünet (1) szüzesség (1) tabu (4) tanács (2) tánc (1) tanítás (2) tanulás (5) társaság (2) tavasz (4) tél (1) telefon (1) terv (4) tolerancia (1) történet (7) Trianon (1) újév (1) ünnep (8) út (1) vágy (11) várakozás (1) vége (1) vélemény (11) vendégség (1) vers (5) világnap (2) vita (1) vívódás (1) víz (1) zene (12)

Kukacok ellen

Creative Commons Licenc

Ez itt egy szám

Mosolyogj! :)

PS6832.jpg

Szerettem volna megkerülni a témát, de attól tartok, minimális érintettségem lévén, és az ügy csillapíthatatlansága okán néhány gondolatomat papírra vetem, a rendkívül idézőjelbe tett értelmiségi, rendkívül időzőjelbe tett hallgatókról. Meg a diákokról. Akik jobb híján tüntetgetenek. 

Ugyanis már lassan elmondható, hogy hetek óta tüntetnek azok a naplopó egyetemisták és lógós középiskolai tanulok, akik erre ráérnek. Mert nincs ám vizsgaidőszak. Vagy mert önnön pecsenyéjük sütögetéséhez most a legmegfelelőbb a piaci hangulat. Kérem, amit önjelölt hallgatók és a választott érdekképviselet művel, az színjáték. Képmutató színjáték. Hogy miért használok ilyen kemény szavakat? Emlékezzünk vissza, egy évvel korábbra! Hm. Sejtettem. A feledés homályába merült, hogy egy éve ilyenkor, még mélyen hallgattak a keretszámokról. Majd valamikor január közepén, a jelentkezési határidő előtt egy hónappal közölték, hogy 20 ezres nagyságrendű csökkenés várható, ami az államilag finanszírozott helyek számát illeti. Hol volt, az állítólagos érdekképviselet ekkor? Nem, ennél most sokkal ingerültebb vagyok. Hol a f*szban volt az érdekképviselet akkor? Meg a boldog egymásra találás hallgató és diákok közt? Talán az akkori változtatások kevésnek bizonyultak? Amikor a 800 körüli államilag finanszírozott jogász helyet 100-ra csökkentette majd, azt a 100-at mind, két fővárosi egyetem kapta? Hm? Majd, ha erre bárki kompetens elfogadható választ ad, majd akkor megváltoztatom a véleményemet. Addig nem. Mert mocskos, legalább annyira mocskos ez is, mint a nagypolitika. Bérért, fizetésért dolgozó érdekvédelmi szervezetektől elvárható, hogy kiálljon mindenkor a képviseltekért. Ezt tavaly nem tette meg. Miért? Hol volt? Mit csinált? Dühös vagyok, mert engem cserbenhagytak. Dühös vagyok, mert ez egy nyílt, mindenki előtt ismert és tudatos, tervszerűen levezényelt reform. Bárki emlékezhet az akkor vázoltakra. Hol volt eddig bárki? Hol volt eddig mindenki?

Bátran vonom kétségbe ezek után a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája "hallagatói" jelzőjét és a valóságban betöltött szerepét.

És bátran fosztom meg az utcára vonuló csürhét, akiknek tanulnivaló híján nincs jobb dolguk, mint, hogy tüntetgessenek. Foglalkoznának a karácsonyi ünnepekkel vagy a megoldásra való törekvéssel. Például azzal, hogy tárgyalóasztal mellé ülnek. Örvendetes, hogy többnapi utcai hadjárat után, végre arra használták a valagukat és a szájukat, amire való. Hogy leüljenek és ésszel, értelmiségi módon kezeljék és oldják meg a problémát. E helyett mi történik? Önjelölt szónokok és ki tudja milyen alakok formálnak véleményt az utcán. Eszetlenül, barom módjára.

Nem tudok azonosulni az utcára vonulók módszereivel és eszközeivel. Nem tudok azonosulni azzal a propagandával, amit a kormány és a demonstrálókat szervező közösség folytat. Nem tudok azonosulni azokkal a véleményekkel sem, amelyek az egyetemi helyek mesterségesen magason tartott hallgatói létszámát tartják követendőnek. Nem tudok azonosulni az elmúlt napokban zajlott eseményekkel és a megfogalmazott célok eléréshez választott magatartással, hozzáállással.

Határozott véleményem, hogy ezt, valóban értelmiségi viselkedéssel, egyenrangú partnerként, kompromisszum kész, a célokat szem előtt tartó politikával mindkét fél számára elfogadható megoldás születhet. Ebbe nem fér bele az utcai hőzöngés.

Lássunk ésszerűen és világosan. Feleslegesen képzünk olyan (diplomás) szakembereket, amire nincs piaci igény. Képtelenség. Minek? Ugyanakkor kétkezi szakemberhiánnyal és gazdasági nehézségekkel küzdünk. Érdemes fejjel a falnak menni?

Világos. Ha olajat, földgázt exportálok, fizetnek nekem. És a szellemi tőke? Azt kifizeti valaki? Még jó, hogy az állam, a saját pénzén emberi erőforrásba fektetett tőkéjét szeretné viszont látni. Talán az ország nincs annyira jó helyzetben, hogy az állam más országok számára képezzen orvosokat. Talán biztosítani kéne, hogy annyi orvos képződjék, akik itthon is munkát találhatnak. Mi ebben olyan botrányos? Ha a érdektelen kamuszakot vagy seggtörlésre sem alkalmas diplomát szeretne valaki, fizesse meg a néhány évnyi lébecolás árát. Az állam pedig támogassa azokat, akik kellő tudással, elhivatottsággal és érdeklődéssel rendelkeznek azok iránt a szakmák iránt, amit választott, és amelyet az állam, saját érdeke szerint finanszíroz.

Azt gondolom kár rémeket látni. Logikus, ha a pék annyi zsömlét sütött, hogy nem tudta eladni, akkor legközelebb annyit süt, hogy az elég legyen. Ha meg kevés, akkor az újabb nap tapasztalataira hagyatkozva a következő napon megint igyekszik pontosan annyi zsömlét sütni, amennyit el tud adni. Ez egy ilyen műfaj. Lesznek kárvallottjai. A rendszer túl komplex és bonyolult ahhoz, hogy mindenki érdekét szem előtt tarthassa. Addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk elér. Kár a gőzért. Inkább készüljetek a vizsgára, ezért fizeti az állam a ti képzéseteket is!

Aki pedig valódi hátrányhelyzetbe kerülve érzi magát, az vegyen egy nagy levegőt. ... Még egyet. ... Tervezzen okosan, legyen tartalék. Az álom eléréséhez pedig tegyen is. Az egyetemre továbbra sem kell kék vér, királyi származás. Minden lehetőség ott van a jelöltben. A képességeiben, a tudásában rejtezik az egyetem. Csak tudni kell előhívni. Rajtad múlik, hogy önerőből, vagy egy alul kvalifikált rendszer nyújtotta szánalomból kerülsz egyetemre.

Ébresztő!

Címkék: vélemény egyetem iskola hétköznap

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egymelegsrac.blog.hu/api/trackback/id/tr154974184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabien (törölt) 2012.12.20. 10:26:57

Tökéletesen egyetértek, ahogy azt Engru blogján egy hozzászólásban meg is fogalmaztam!

zold.fulu 2012.12.20. 20:20:25

@Fabien: Ész, ráció. Megerősít, hogy mások is így látják rajtam kívül.

bailarygozar 2012.12.26. 04:14:55

to be fair: ez a haha dolog eleg regi; es egy evvel ezelott is voltak kezdemenyezesek, csak akkor nem talaltak (ekkora) visszhangra. amugy meg, bar az alapveto erv, hogy tobb eladhato diplomaval rendelkezo embert tamogassanak, meg vedheto is lenne szerintem sok ember (demonstralo) szemeben, de nem ez tortenik.

1. a diploma tarsadalmi erteket nem feltetlenul a piac tudja lemerni, de egyebkent is, a donteshozoink csak pletykakra es sajat koreik elettapasztalatara hagyatkoztak, mikor terveiket megirtak. Sokan emlegetik a bolcseszeket, h igy meg ugy nem talalnak munkat; ami igaz is, de csak kb azokra, akik a sajat szakteruletukhoz ragaszkodnak. ezt a jelenseget lehet szomorunak latni, meg penzpocsekolasnak, de a valosag az, hogy a diplomas allasok tobbsegenek megszerzesehez/betoltesehez nyelvtudas, megfelelo altalanos keszsegek, (ismerettseg) es motivacio kellenek. Az altalanos keszsegeket pedig joszerevel barmilyen diploma kepes jelezni.

2. a felsooktatasban a tandijat csak azert akartak bevezetni, hogy penzt teremtsenek az xedik matolcsy csomag vegrehajthatosagara - ez a penz nem maradt volna/marad az oktatasban. a diplomak minosege nem javult volna a tandijtol, mert talan a diak motivaltabb lett volna (ezt egyebkent mas orszagban a tapasztalatok nem tamasztjak ala; mer akkor meg lesz mas dolga a diaknak), de attol meg...

3. azert az idozites tenyleg nem volt semmi; legalabb egy evet kihagyhattak volna cinikus kibaszas volt ez a vegzos gimisekkel

4. igazabol a kevesebb diplomasnal (akarmilyen is legyen) a tobb mindig jobb, az mas kerdes, hogy atlagosan megduplazzak a beruket azok, akik egyetemet vegeznek (najo, a premium igazabol sokszor csak 20%, de azok kb epp nem az eddig tamogatott emberek), es ok (foleg a mostani adotorvenyekkel) nem aranyosan fizetnek ebbe a dologba bele. Arrol nem is beszelve, hogy eddig is, a kiesett jovedelem volt az igazi tandij az igazan "szegenyebb sorbol kikerulo" diakok es csaladjaik szamara, szoval az ujabb havi 30ezer ft, hat drasztikusan lehet h nem hat. Szoval ezekert en nem vagyok alapvetoen tandij-ellenes, de ez mindenkepp rossz irany, mert az intezkedeseknek nagyon sok negativ lelektani hatasa lesz, sokan nem mennek majd egyetemre emiatt. Meg egy eves kommunikacioval sem lehetne tobb-tiz eves "penzugyi kulturas" osztonoket megvaltoztatni; a kiszamithatosag hianya nagyon gaz.

5. szemelyesen gaznak erzem, amit a kozgazdasagtannal ez a kormany muvel. jo, ertem en, OV es tsai bibosok voltak, nem rajkosok/tekesek/sziszesek (kivetel ugye Rogan meg a Kosa). keves hely volt Magyarorszagon, ahol lehetett volna tenyleg kozgazdasagtannal foglalkozni ilyen munkahelyen; kezdtek a KT kicsinalasaval, folyamatosan zaklatjak az MNBt, a CEUt majnem elkoltoztettek, a miniszteriumban meg az ertelmes emberek szava nem jut el senkihez (kurva elkeserito am ez). Lehetnenek meg economic consulting cegek, de hat, azok nem magyarok.. v ntom... szoval az jo, h nincs szukseg 200 makroelemzore evente, de ez sem jo. Matolcsy onallo magyar gazdasagpolitikat surgetett; hat ahhoz eloszor magyar kozgazdasagi gondolkodasra lenne szukseg, amire az eselyt vegleg el akarjak folytani. igy tenyleg semmi mas nem marad mint valasztani a dilettantizmus meg a "szolgalelku" masolas kozott, mint az elmult 20 evben.

zold.fulu 2012.12.26. 20:45:19

@bailarygozar: to be fair: kurvára nem szólt egy szót sem a HÖOK tavaly, amikor HIDEG ZUHANYKÉNT érkezett a hír, hogy brutálisan csökkentik. Nem csak a HaHá-ról van itt szó...

Bocs az indulatosságomért, de elszenvedője voltam tavaly azoknak a változtatásoknak, amiket januárban nevesítettek, kevesebb, mint egy hónappal a jelentkezési határidő előtt. Egy személyes történetet, ha megengedsz...

Történt ugyanis, hogy tavaly, a hibákat belátva, a kormány február 15-ről 24-re tolta a felsőoktatási felvételi jelentkezési határidejét. Na már most, az érettségi jelentkezés határideje(aminek kiválasztásától és eredménytől függ a felvételi) továbbra is február 15. maradt. Pontosítok. A gimnázium február 15-én reggel megkapta az értesítést arról, hogy az is február 24-re módosult.

Érdekes, nagyon érdekes, hogy a tavalyi eljárási hibák, tudatos kormánydöntések sorozata után és miatt megalázó és lehetetlen helyzetbe kerülő felvételi előtt álló diákokért nem állt ki senki. SENKI. Ismétlem, SENKI. Na ez a gáz...
süti beállítások módosítása