Mit olvasok?

Hétköznapok a gondok, gondolatok és a boldogság háromszögében. Egy sokáig rejtőzködő, de most önmagát felismerő meleg srác érzései és gondolatai, végre őszintén a világról, önismeretről, a hétköznapokról és a melegségről. Utazás egy más világba, amit nem lehet megnevezni. Röviden és tömören: egy meleg fiú blogja.

Biztos vagy benne?

A blog, sok minden más mellett, nyíltan foglalkozik a szexualitással is.
Az ilyen jellegű bejegyzések olvasása 18 éven felülieknek ajánlott!

Újra olvasok

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Újra keresek

18+ (5) advent (1) aggodalom (1) ágy (1) aids (2) ajánlás (2) ajánló (1) álom (1) asszociáció (2) barátság (10) belváros (3) beszéd (1) beteg (3) BKK (1) BKV (1) blog (10) budapest (1) Budapest (7) búék (1) cél (1) célok (1) coming out (8) család (3) csend (1) csók (1) Dandár (1) egészség (4) egyetem (11) élet (8) elfogadás (1) elkőteleződés (4) élmény (10) elmúlás (1) előbújás (5) előítélet (2) ember (1) emberek (5) emlék (1) emlékek (5) én (10) eredmények (1) erőszak (1) érték (6) érzelmek (2) érzések (11) este (2) évforduló (1) Fabien (4) feladat (2) felhívás (1) film (1) fiú (4) fiúk (2) fiúk a klubból (1) fürdő (5) futár (1) gondolatok (23) gyász (3) hangulat (1) haza (2) házasság (1) hétköznap (14) hétvége (1) hideg (1) hír (3) hogyan tovább (1) homoszexualitás (6) húsvét (1) idézet (1) írás (2) iskola (11) játék (1) jövő (5) kaland (1) kamasz (1) karácsony (2) karkötő (1) kávézó (1) kérdés (9) kihívás (1) kikapcsolódás (2) Király (1) kirekesztés (1) kívánság (2) kommunikáció (1) könyv (1) környezetvédelem (4) környzet (4) közlekedés (1) kritika (1) krónika (1) kultúra (1) lány (1) magnum (1) márai (5) meghívás (2) megismerés (10) megszokás (1) megújulás (8) meleg (33) móka és kacagás (3) most (6) múlt (1) nehézség (4) nemzet (1) népzene (1) nyár (5) nyaralás (1) nyugalom (1) ő (1) oktatás (1) önismeret (15) önkifejezés (13) ősz (1) ötórai tea (1) otthon (2) párkapcsolat (12) pihenés (3) politika (1) pozitív (2) pride (3) probléma (3) qaf (1) relax (5) Rudas (1) rutin (2) séta (1) sorozat (1) srác (1) story (1) strand (1) szabadidő (5) szabadság (5) szauna (1) szavak (2) Széchenyi (1) szépség (1) szerelem (11) szeretet (4) szex (10) szexualitás (2) szilveszter (1) szimbólum (1) szórakozóhely (1) szünet (1) szüzesség (1) tabu (4) tanács (2) tánc (1) tanítás (2) tanulás (5) társaság (2) tavasz (4) tél (1) telefon (1) terv (4) tolerancia (1) történet (7) Trianon (1) újév (1) ünnep (8) út (1) vágy (11) várakozás (1) vége (1) vélemény (11) vendégség (1) vers (5) világnap (2) vita (1) vívódás (1) víz (1) zene (12)

Kukacok ellen

Creative Commons Licenc

Ez itt egy szám

Mosolyogj! :)

PS6832.jpg

02.
szeptember

Lutri

zold.fulu  |  1 komment

Megdöbbentő, mennyire unalmasak manapság a hírek. Minden időszaknak megvan a maga sláger-témája, amivel napokig adásba is lehet kerülni. Ezek mellett éppen csak ott vannak politikusaink és elmebetegeink (ez a csoport akár fedheti is egymást) kirohanásai. Mégis nyugodt kiszámíthatóság, ami jellemzi a híradásokat. Eseti gyilkosságok és tragédiák "színesítik" az amúgy dög unalmas hétköznapokat. Advent idején a karácsonyi lázról és vásárokról, jótállásról. A következő nagy hullám a májusi érettségi-szezon, ami napokig tart és képtelenség nem értesülni arról, hogy Kis Pista a Kukutyini Gimnázium végzős diákja milyennek találta a matek érettségit. Nehéznek. No kérem, az augusztus meg a tanszeres-iskolakeződs hírek időszaka. Laza felvezetés ez a hosszú nyári uborkaszezon után.

Kezd már bosszantani az index.hu tankönyvbeszerzéssel kapcsolatos igen csak negatív propagandája. Jogos hát a kérdés, hogy az oktatásügyben zajló kérdések milyen jövőt vetítenek előre. Hová tart a magyar köz- és felsőoktatás? Előre mutat-e az iskolák államosítása és a tankerületi rendszer? Mire jó a blogona-rendszer?

pont. pont. pont.

Nézzük csak, mi fán terem a KELLO. Csontig lerágott téma ez már, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy az állami "nemzeti" Könyvtárellátó rendeli és szállítja a tankönyveket. Rövid kitérő: a KELLO nevét az iskolai könyvtár címleltárkönyvéből ismerem, ahol precízen vezették a gyarapodást és a számlaszámot is felvezették a tételek mellé. Itt láttam először a KELLO nevét, ugyanis az akkor még állami és nem nemzeti KELLO volt az, ahová a könyvtárak leadhatták a rendeléseiket. Milyen meglepő, ugye? Hiszen ez a neve. Manapság pedig a cég felel azért, hogy az iskolák rendeléseit összesítse, megrendelje és kiszállítsa. És ebből van most hatalmas hajcihő. Hát a lóf*szt. Az általános iskola nyolc évét úgy éltem le, hogy a tankönyveket az első tanítási napon (vagy utána!) kaptam meg. Állami közvetítés nélkül. Hírverés nélkül. Gond és probléma nélkül. Mondok jobbat, ami ebből következik. Teljes döbbenettel és értetlenséggel kezdtem a gimnázium kilencedik osztályát. Tankönyvvásár augusztus végén. Sőt, még tankönyvrendelési lapot is kaptunk, kiadóval, kiadási évével, kiadói kóddal, szerzővel tankkönyvcímmel együtt, hogy ami tesótól, szomszédtól megörökölt könyv otthon lapul, azt ne kelljen újra megvenni. Nyolc évig meg semmi. Szóval nekem senki ne hordjon össze baromságokat az apokalipszisről, amiért a tankönyvek csak az első kötőjel második tanítási napra érkeznek meg. Mutassanak nekem egy olyan iskolát, ahol elsején megkezdődik a tanítás és a hiányos felszerelés miatt oldalakat jegyzetelnek a lelkes elsősök. Ja bocs, ők még csak most fognak megtanulni...
Hát igazán nem értem, hol van itt a probléma, biztos bennem, hogy nem látom botrányosnak. Viszont idegesít, hogy ezen nem tudnak túllépni.

Sokan esélyt sem adnak, hogy az államosítás után kezdetét vegye az élet az iskolákban. Az első tanévkezdés a KLIK (milyen idióta rövidítés és ez a hivatalos) azaz a Klebersberg Kunó Intézmenyfenntartó Központ égisze alatt. Nos, én azok közé tartozom, akik bíznak abban, hogy ez is működőképes lesz. A bányászbéka fenek alá csak nem kerülhetünk, ugye...

Volt szó igazgatói kinevezésekről is. Hogy ez is mekkora hülyeség. Nem tudom, hogy az indexen kívül máshol is megírták-e azt a szörnyű hírt, hogy közel 100 iskolában nincs igazgató. Butaság. Van helyettesítési rend, ez nem véletlen. Ahogyan remélhetőleg a helyettesek kiválasztása sem véletlen műve volt és kellő szakmaisággal tudják levezényelni a tanévkezdést. Sőt, az általános rend szerint, ilyenkor az ig. h. megbízott igazgatóként vezeti az iskolát addig, amíg nincs kinevezhető vezető az iskola élére. Ilyet írni... Nincs igazgató... Ez több, mint pontatlan és pongyola...

A pedagógus bérek emeléséhez néhány személyes megjegyzés. Ideje volt. Neked, kedves olvasó, neked mennyit ér most meg, hogy a tanítónénid megtanított olvasni, írni és számolni. Mennyit ér a tudás, mennyit a képesség, amire szert tettél a tanügyi éveid alatt? Mert a kormánynak nettó 100 ezret sem.* Becsületes dolog, hogy emelik a béreket, de még így is durva aránytalanság áll fenn az "elvégzett" munka és a felelősség tekintetében.

Más vizekre evezvén ejtsünk szót a másik díszpéldányról is, a felsőoktatásról. Mert a közoktatás és az oktatáspolitikai vezetés vergődésén túl, van még néhány igazán érezhető hibája is a rendszernek. Címszavakban az egyéni tanrend, a versenyjelentkezés és a blogona-rendszerű oktatás. Aki volt egyetemista az elmúlt években, az tudja mire gondolok, aki nem, az majd tapasztalni fogja. Azok kedvéért, akik más terveket szőnek, most nem kezdek bele a regébe. Egy kalap hígtrágya az egész. Súlyos hibákkal. Sem hallgató, sem oktató, sem a háttérben dolgozó adminisztráció nem haszonélvezője a rendszernek. Kárvallottak vagyunk egytől egyig. A kérdés inkább az, hogy akkor miért tartjuk fent a fenntarthatatlant. Őszintén kíváncsi lennék, hogyan zajlott a jelentkezés a neptun előtti időkben. Tömegverekedéssel a tanulmányi osztály előtt? Aki hangosabban ordított? Vagy egyszerűen emberi módon, ésszel és józansággal megoldható feladat volt, hogy elkezdődhessen a tanév. Mert ez most nem több, mint lutri.

S ha már szerencsejáték. Azt hiszem mostantól Hoffmann Rózsa, Klinghammer István és a Balogh Erőforrás miniszter úr személyes irányítása alá vonnám a Szerencsejáték Zrt-t is. Hiszen az alább felsorolt változások sok mindent tükrözhetnek. Megbecsülést, gondoskodást és nagyobb "rendet". Meg azt is, hogy az egész túléléshez csak szerencse szükséges.

_________________________________

* közalkalmazotti bértábla szerint egy kezdő általános iskolai tanító bruttó havi alapbére F fizetési osztályba sorolva, 1. fizetési fokozatban bruttó 122.000 Ft azaz százhuszonkettőezer forint, ami nettó 79.910 Ft azaz hetvenkilencezer-kilencszáztíz forint. Hát kösz...

Címkék: oktatás vélemény egyetem iskola

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egymelegsrac.blog.hu/api/trackback/id/tr965489299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dalarann 2013.10.06. 17:24:54

Na akkor ahogy ígértem, saját tapasztalataimat le is írom neked, de előtte szeretném leszögezni hogy nem nagy általánosságban beszélek csak azt írom le amit én tapasztaltam láttam.
Szóval a tankönyveket már júliusban meg kellett rendelni, ez eddig okés is viszont az új belépőket akik augusztusban iratkoztak be, azokra a gyerekekre nem lehetett tankönyvet rendelni első körben, mert a rendszer nem ismerte fel az oktatási azonosítójukat. Ja és még akkor nem lehetett tudni hogy ki marad az oviban. Teljesen lecserélték a tankönyveket minden iskolában, ha mondjuk valamely iskola x y z tankönyvkiadótól használt tankönyveket, azokat dobhatták a kukába mert a teljes tankönyvpalettát lecserélték. Szóval még csak rokonoktól haveroktól szomszédtól sem lehetett beszerezni a könyveket.
A csekkek késve érkeztek meg, volt aki ingyenes tankönyvre volt jogosult mégis kapott csekket, mikor jeleztük hogy ők ingyenesek és 3 gyerekük van nem tudják minden kifizetni a könyveket akkor azt a választ kaptuk hogy a csekk ha tévesen is kiment, azt be kell fizetni hogy a rendszerbe le lehessen léptetni a csekket, és ha ez megtörtént akkor vissza lehet igényelni tőlük a pénzt. Most egy olyan családról van szó akik családit és 49000ft ot kapnak egy hónapban, és a számla közel 30k ról szólt. Volt egy másik gyerek is akinél pedig az volt a probléma hogy nem fizetett be elég pénzt ezért csak a könyvek egy részét vehette át 3.-án. Történt ez úgy hogy megkapta a számlát 4879 ft -ról, be is fizette, majd jött az üzenet a rendszeren keresztül hogy nem kapja meg a gyerek az összes könyvet mert nem fizette be a teljes 5450 ft - ot. Hogy fizesse be ha a csekkje nem ennyiről szólt???
Ja és arról nem is beszélve hogy rengeteg olyan eset volt és van amivel a rendszer sem tud mint kezdeni sem a Kello.
Szerdán jött az üzenet hogy hozzák a könyveket, pedagógusokat kellett behívni a szabadságukról hogy a tankönyveket lepakolják, mert aki hozza ő csak fuvaros és nem pakol. Szerdán semmi, csütörtökön semmi, pénteken semmi, majd szombaton ideges telefon hogy azonnal menni kell tankönyveket pakolni mert ne hogy már szabotáljuk a rendszert.
Aki utalással fizetett kapok csekket is újra, mert közölték velük hogy nem fizettek semmit, ezért a csekket is be kellett fizetni és kérni a másik befizetés visszautalását.
Nincs igazgató ez hidd el nekem hogy igaz, vagyis csak részben :D mert mindenütt a tankerület vezetője lett az igazgató, és a régi iskolaigazgatókból csináltak intézményvezetőt, az ig helyettesből pedig intézményvezető helyettest, szóval semmit alá nem irhatnak ezek a személyek mert nem ők az igazgatók, remélem érted ezt a jogi fordulatot, szóval ha van egy számla, vagy kifizetés, stb. be kell szépen utazni a tankerületi központba és az ott lévő igazgatóval aláíratni. Na de ha ő úgy dönt hogy nem írja alá mert nem indokolt az a vásárlás vagy ő erről nem tudott akkor nem fizeti majd ki senki azt az adott számlát.
A pedagógus béremelés meg egy nagy pórhintés mert igaz hogy emeltek de többet el is vettek, most egy egyszerű példát mondok, pedagógus kézbe kapott százezret, + erre jöttek a túlóra pénzek, a területi pótlék, osztályfönöki pénz stb. na most ezek egy részét egy az egyben elvették az ofő pénzt meg minimumra vitték. szóval az xy pedagógusunk megkapta a százezret és + még rá úgy havi 30 40 ezret. Új rendszerben ez úgy nézz ki hogy megkapja a 100 - az + az emeléssel meg ha tegyük fel ofő akkor kap rá 10 és 20 között. Szóval ez most emelés?
süti beállítások módosítása